Management 3.0 Event by Ilija Popjanev

Other Workshop

Scrum Foundations

14th - 15th of March 2022 (Register now!)

,

Spoken language:
Macedonian

Materials language: English

Hours Total / Per Day:
1 / 1

Description

Повеќе немаме време за чекање. Светот минува низ динамични промени и постоечките системи на менаџирање не функционираат. Влеговме во ерата на VUCA!!

Клучните промени и успех ќе дојдат со примена на нови алатки и принципи на работење, каде во фокус се вработените и нивната "психолошка сигурност", работење во кратки интервали во само-организирани тимови, што драстично ќе ја зголеми креативноста, продуктивност, мајдсетот и решавањето на предизвиците.

Токму тука може да ви помогнат агилните модели Scrum и Management 3.0, бидејки тоа не се само методи или рамки, туку агилен мајндсет на континуирано подобрување со користење на безброј креативни алатки и солуции кои ќе ви помогнат во решавањето на комплексни проблеми и ангажирањето на луѓето.


На овој тренинг ќе бидат опфатени следните модули:

 • Што е агилно лидерство, култура и мајндсет? Агилен манифест, вредности и принципи.
 • Разбирање на комплексноста и моделот Cynefin
 • Агилен развој на продукт , бенефити во однос на Waterfall моделот
 • Градење на само-менаџирачки и мултифункционални тимови
 • Основи на Scrum, вредности, емперицизам
 • Одговорности и вештини на: Scrum team, Scrum master, Product owner, Developers
 • Настани во Scrum: Sprint, Sprint planning, Daily standup, Sprint review, Retrospective
 • Scrum артефакти: Product backlog, Sprint backlog, Increment
 • Scrum заложби: Product goal, Sprint goal, Definition of done
 • Прочистување на листата на потреби и креирање кориснички потреби (user story)
 • Планирање и проценка со planning poker
 • Надминување на предизвиците и грешките во Scrum (Scrum anti-patterns)
 • Пробни тестови за испитот Professional Scrum Master на Scrum.org

Цели на програмата

 • Да ги откриеме тајните на организациската агилност
 • Да се запознаеме со комплексното размислување и неговите бенефити
 • Да ги разбереме основните принципи на ефикасен развој на продукти
 • Да научиме како подобро да ги водиме своите тимови со помош на Scrum
 • Да ги откриеме вредностите, принципите и улогите во Scrum
 • Да научиме како ефикасно да ги водиме настаните во Scrum
 • Да научиме како да ги надминеме анти патерните во Scrum
 • Да научиме како да ја креираме листата на потреби на клиентот
 • Да откриеме методи да делегирање одговорности и задачи
 • Да комуницираме ефикасно со водење конструктивни конфликти
 • Да се потготвиме и успешно да го положиме испитот за PSM на Scrum.org

Пристап и информации

Тренингот е крајно интерактивен и динамичен и бара ангажман од сите учесници. Се базира на моделот на искуствено учење и изобилува со практични вежби, симулации, игри, студии на случај и многу дискусии меѓу учесниците. Ќе учиме Скрам на забавен начин, со игри како Scrum card game, Planning poker, Ball point game, Delegation poker...

Секој учесник на тренингот ќе добие прирачник, алатките кудо картички, делегирачки покер и движечки мотиватори, повеќе е-книги на темата агилност и Скрам, сертификат за учество на тренингот и личен профил за обуки и беџ кој може да се сподели на Линкедин.


Овој тренинг е наменет за сите луѓе кои сакаат да направат лична промена и да научат што е тоа агилно лидерство, агилен развој на продукти и основите на Скрам методот. Тренингот е на базично ниво, вовед во агилноста, комплексноста и Скрам.

Ова е потготвителен тренинг за полагање испит за PSM на Scrum.org.

Особено е корисен за менаџери и лидери од сите нивоа, специјалисти од ИТК и ЧР индустрија, проектни менаџери и сите други желни да учат нови методологии.

Тренингот ќе го испорача Илија Попјанев, агилен коуч и мастер тренер.

За пријава пополнете го формуларот и ќе добиете попрецизни инструкции.

Котизацијата се плаќа на фактура, искористете го попустот за рана пријава.

Бројот на места е лимитиран, работиме по принципот прв пријавен, прв услужен.

За повеќе инфо слободно контактирајте ме на 070 206 383 или на меилот ilco@cms.com.mk

Останете во добро здравје и расположение.

Поздрав, Илија Попјанев

Ticket prices

Student ticket

99 EUR (Taxes included)
Offer ends on Monday 14th of March 2022

Early bird

149 EUR (Taxes included)
Offer ends on Monday 28th of February 2022

This workshop is organized by Ilija Popjanev. Your registration will be sent to Ilija directly.

Attending this workshop will not allow you to automatically become a Management 3.0 Facilitator. However, it can help you on your path to become a Facilitator. Check out the exact way here.


Register to this event

Ticket

Personal Info

Additional Information

Thank you for the registration. Your registration has been sent to Ilija Popjanev. Ilija will contact you soon to provide more info on payment and other formalities. For further questions regarding this workshop please contact Ilija directly

Have you already heard about our Management 3.0 Community of Practice?

Become a Management 3.0 Supporter now and continue the conversation. Connect with other like-minded people who are in the middle of creating transformational change at their companies. Gain new impulses, ideas and strategies.

More Info & Sign Up

Hey there! Can we help you?