Management 3.0 Event by Ilija Popjanev

Other Workshop

This is past event!

This event has concluded. You might be interested in these upcoming events by Ilija:

19th - 22nd of August 2024 - Foundation Workshop
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
26th - 29th of August 2024 - Agility in HR (Online)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
Tuesday 27th of August 2024 - Thinking out of the box (leadership Builder Program)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
Thursday 29th of August 2024 - Building Resilient Minds (leadership Builder Program)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
Tuesday 3rd of September 2024 - Feedback is a gift (leadership Builder Program)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
Thursday 5th of September 2024 - Psychological Safety Essentials (leadership Builder Program)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
Tuesday 10th of September 2024 - Collaborative Communication (leadership Builder Program)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
Thursday 12th of September 2024 - Instilling Wellbeing (leadership Builder Program)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
Tuesday 17th of September 2024 - Navigating Conflicts (leadership Builder Program)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
Thursday 19th of September 2024 - Measure what matters (leadership Builder Program)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info

Talent Acquisition

Start: 18th of January 2021 • 17:00
End: 20th of January 2021 • 19:00
Timezone: Europe / Skopje
Sold Out!

Skopje, Macedonia

Spoken language:
Macedonian

Materials language: English

Hours Total / Per Day:
6 / 2

Description

Дали чивствувате дека постоечкиот HR модел веќе не може да се справува успешно со предизвиците на новата – VUCA нормала?? 

Колку успешно се носите со следните HR предизвици:

 • Привлекување на вистинските кандидати
 • Брзо и квалитетно регрутирање онлине
 • Проспектинг на кандидати во виртуелниот свет
 • Квалитетна проценка на кандидатите
 • Откривање на мотиваторите и вредностите
 • Успешно преговарање и убедување
 • Ефективно воведување на кандидатите
 • Ширење на културата во онлине услови
 • Водење 5 генерации на работна сила
 • Лесна примена на аналитики и метрики
 • Креирање дигитален процес на регрутација


Јасно ни е на сите дека во постоечките Covid-19 услови, дури и регрутацијата како една од најпрактикуваните HR практики стана комплексна и тешка за работа со постоечките механизми и средства. Од тие причини на овој тренинг ќе ве запознаеме со алатките на агилна регрутација, како успешно решение за квалитетен Talent Acquisition во време на изразена VUCA.

За прв пат во Македонија, ви ја претставуваме новата, акредитирана, сертификациона програма за Talent Acquisition наменете за HR професионалци, базирана на агилниот модел “Management 3.0”, кој е во моментот еден од најприменуваните модели на агилно лидерство во глобалните организации поради својата иновативност и практичност.

Содржина на сертификацискиот тренинг - Talent Acquisition:

Модул 1 - Агилни принципи

- Предизвици во VUCA светот
- Агилни вредности и Манифест
- Принципи на агилна регрутација
- Градење агилен мајндсет
- Агилни методи - Scrum и Kanban
- “Talent acquisition” процес
- Агилни метрики - OKR
- Агилни HR тимови и процеси
- Scrum ритуали при регрутација
- Регрутација со Kanban принципи
- Градење на компетенции
- Дефинирање тимски задачи
- Создавање луѓе во Т- облик
- Култура, однесување и вештини
- Мапирање на искуството на вработениот при регрутација
- Проспектинг на соц. мрежи
- SMART vs Coldcall регрутација
- Задачи на тимот при регрутација
- Вмрежување и препораки


- Вештини на агилниот регрутер
- Елементи на SMART интервјуа
- Ситуациони прашања STAR model
- Техники на mindful слушање
- Сигнали од микро експресиите
- Откривање на мотиваторите
- Стилови на однесување (DRS)
- Интервјуа со продажни тактики
- Преговарачки стилови и тактики
- Креативни алатки и проценки

Секој учесник на тренингот ќе ја добие презентацијата, алатките кудо картички, движечки мотиватори, матрица на компетнции, постери, е-книга од оснивачот на Менаџмент 3.0 Јирген Аполо, сертификат за учество на тренингот и беџ кој може да се сподели на Линкедин и во личната папка со сите други признанија.


Овој тренинг е наменет за сите HR луѓе кои сакаат да ги зајакнат постоечките вештини во доменот на регрутација и да се стекнат со знаење, вештини, алатки и агилен мајндсет.

Особено е корисен за регрутери и HR специјалисти од сите нивоа, желни да учат нови HR методологии.

Тренингот ќе се испорача во Скопје, на 18, 20 и 22 Јануари, стартувајќи од 17.00 часот, во форма и локација во договор со групата.

За повеќе инфо слободно контактирајте ме на 070 206 383 или на меилот ilco@cms.com.mk

Се гледаме на 18.01.2021, останете во добро здравје и празнично расположение.

Срдечен поздрав, 
Илија Попјанев
This is past event!
Thank you for the registration. Your registration has been sent to Ilija Popjanev. Ilija will contact you soon to provide more info on payment and other formalities. For further questions regarding this workshop please contact Ilija directly

Have you already heard about our Management 3.0 Community?

Become a member of the Management 3.0 Community to see behind the scenes and learn how other practitioners apply its principles and practices in the real world.

The Management 3.0 Community is a safe space to learn and practice with others, learn how others have successfully applied Management 3.0 in their actual work contexts and get support to apply your learnings to your leadership challenges.

More Info & Sign Up

Hey there! Can we help you?