Management 3.0 Event by Ilija Popjanev

Other Workshop

This is past event!

This event has concluded. You might be interested in these upcoming events by Ilija:

19th - 22nd of August 2024 - Foundation Workshop
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
26th - 29th of August 2024 - Agility in HR (Online)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
Tuesday 27th of August 2024 - Thinking out of the box (leadership Builder Program)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
Thursday 29th of August 2024 - Building Resilient Minds (leadership Builder Program)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
Tuesday 3rd of September 2024 - Feedback is a gift (leadership Builder Program)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
Thursday 5th of September 2024 - Psychological Safety Essentials (leadership Builder Program)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
Tuesday 10th of September 2024 - Collaborative Communication (leadership Builder Program)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
Thursday 12th of September 2024 - Instilling Wellbeing (leadership Builder Program)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
Tuesday 17th of September 2024 - Navigating Conflicts (leadership Builder Program)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info
Thursday 19th of September 2024 - Measure what matters (leadership Builder Program)
Online Workshop Timezone:
Europe / Berlin
More info

Agile Performance Management

Start: 15th of December 2021 • 18:00
End: 16th of December 2021 • 19:30
Timezone: Europe / Skopje
Sold Out!

Skopje, Macedonia

Spoken language:
Macedonian

Materials language: English

Hours Total / Per Day:
2 / 1

Description

Како ја мериме продуктивноста?

Како знаеме дека ги правиме вистинските работи?

Како да поставиме усогласени цели?


Ако често планирате и поставувате цели, било да се лични, тимски или компаниски, и без разлика во која индустрија работите, верувам дека не успевате секогаш да ги исполните истите, да ги ангажирате колегите и да ги постигнете посакуваните резултати.

Без разлика дали сте на раководна положба, во IT, HR, продажба или било кој сектор, добро е да го посетите овој тренинг и да се стекнете со знаење, вештини и мајндсет на агилно поставување цели и мерење на перформанс со помош на многу популарниот OKR модел.

На овој тренинг ќе се запознаете со многу практични примери и студии на случај, како светски познати компании како Google, Intel, Facebook... благодарение на овој модел успеале да направат голема конкурентска предност, врвни бизнис перформанси и задоволство кај вработените.


Тренингот ќе се испорача во два дена по три часа и ќе се состои од следните модули од програмата на Management 3.0, и тоа:

 1. Management and leadership
 2. Metrics and OKR's
 3. Better Feedback

И дополнителни теми за мерење на перформанси и аналитика.

Цели на програмата

 • Да откриеме начин како да не мотивираат поставените цели
 • Да научиме што влијае на процесот на мерење перформанси
 • Да ги откриеме препреките на успешно поставување и мерење цели
 • Да поставуваме приоритети и одговорности во исполнување на целите
 • Да креираме мотивирачки цели со ОКР моделот

Теми и алатки

 • Бенефити од поставувањето цели и нивно мерење
 • Дванаесет правила на мерење
 • Запознавање со OKR моделот
 • Креирање OKRи за нашот тим
 • Мерење и мониторинг на OKR-ите
 • Агилен перформанс менаџмент систем
 • Алатка – поставување OKRи
 • Алатка – 14 клучни метрики во ЧР
 • Алатка - Фидбек врап
 • Алатка – кудос картички

Целна група и пристап

Овој тренинг е наменет за секој индивидуалец кој сака подлабоко да навлезе во агилната методологија, со цел да влијае на креирањето тимска усогласеност околу заедничките цели, одговорности и приоритети.

Тренингот е крајно интерактивен и динамичен. Ќе го испорача нашата искусна Искра Конеска, HRM. Се работи на принципот на искуствено учење со многу вежби, практични примери, студии на случај, игри на улоги и користење на апликации како ексел, миро, зум итн.

Секој учесник на тренингот ќе добие прирачник, наведените алатки и е-книги по кои е дизајниран овој тренинг, како и сертификат за учество на тренингот и личен профил на М3.0 со беџ кој можете да го споделите на LinkedIn.

Тренингот ќе се испорача во Скопје, на 15 и 16 Декември од 17.00 часот на локација и во формат во договор со групата.

За повеќе инфо слободно контактирајте ме на 070 206 383 или на меилот ilco@cms.com.mk.

За пријава пополнете го формуларот и ќе добиете попрецизни инструкции.

Котизацијата се плаќа на фактура, искористете го попустот за рана пријава.

Бројот на места е лимитиран, работиме по принципот прв пријавен, прв услужен.

Се гледаме на 15-ти Декември, останете во добро здравје и расположение.

Поздрав, Илија Попјанев

This is past event!
Thank you for the registration. Your registration has been sent to Ilija Popjanev. Ilija will contact you soon to provide more info on payment and other formalities. For further questions regarding this workshop please contact Ilija directly

Have you already heard about our Management 3.0 Community?

Become a member of the Management 3.0 Community to see behind the scenes and learn how other practitioners apply its principles and practices in the real world.

The Management 3.0 Community is a safe space to learn and practice with others, learn how others have successfully applied Management 3.0 in their actual work contexts and get support to apply your learnings to your leadership challenges.

More Info & Sign Up

Hey there! Can we help you?